3 mannen gearresteerd wegens creditcardfraude

De politie heeft volgens een persbericht van RCIPS drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht creditcardgegevens te hebben gestolen.

 

Twee mannen, beide 26 jaar oud, werden op 9 juli gearresteerd op verdenking van bezit door misleiding. Een andere man, 27 jaar oud, werd op woensdag 15 juli gearresteerd op verdenking van hetzelfde feit. Alle drie de mannen komen uit George Town. Mastercard kopen.

 

De arrestaties zijn het gevolg van een reeks frauduleuze creditcardtransacties waarvan wordt vermoed dat ze zijn uitgevoerd door de mannen, met behulp van gestolen kaartgegevens die zijn verkregen uit creditcardgegevens die zijn verstrekt tijdens legitieme transacties, waarvan sommige telefonisch.

 

Een van de mannen blijft in hechtenis, terwijl de andere twee volgens de politie op borgtocht vrijgelaten zijn. online creditcard aanvragen.


 

De RCIPS Financial Crime Unit adviseert het publiek om goed op hun creditcard- en bankpasafschriften te letten. Iedereen die verdachte of ongeautoriseerde transacties opmerkt, wordt aangeraden om contact op te nemen met de RCIPS Financial Crime Investigation Unit via RCIPS.FCU@rcips.ky, naast uw bank op de hoogte te stellen.

 

Cayman National – Uitgebreide openingstijden

De FCIU herinnert het publiek er ook aan voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van creditcardtransacties. Zorg er bij het betalen voor aankopen voor dat niemand met uw creditcard uit het zicht loopt, vooral niet voor langere periodes. Mensen moeten ook voorzichtig zijn met het per telefoon verstrekken van creditcardgegevens.