Als beginnende belegger kan het best lastig zijn om de juiste aandelen te kopen, welke bedrijven zijn op dit moment ijzersterk?

Investeren is een lastige zaak. Dit geldt vooral voor beginnende beleggers. Voor deze personen zullen ze vaak het gevoel hebben dat ze nooit genoeg zekerheid kunnen krijgen dat ze de juiste beslissing hebben genomen bij het kiezen van het juiste product of de juiste aandelen waarin ze hebben belegd. Meestal zullen ze ook bezorgd zijn dat ze niet het rendement op de investering waar ze op mikten of erger nog, dat ze alles wat ze geïnvesteerd hebben, zullen verliezen.

Maar of u nu zeker bent of niet over uw eerste uitstapje in de wereld van de investeringen, als een eerste investeerder, zijn er een aantal belangrijke, beproefde principes die u kunnen helpen om te beginnen en op het juiste spoor te blijven. Door deze principes te volgen, heeft u een grotere kans op succes of, op zijn minst, tevredenheid in uw investeringsprojecten zoals beleggen in Netflix aandelen.

Hieronder vindt u enkele van deze belangrijke en nuttige investeringsprincipes:

Diversifiëren om risico’s te spreiden.

Een effectieve manier om uw risicoblootstelling te verminderen en het potentiële rendement op de lange termijn te verhogen, is het spreiden van risico’s over een breed scala aan beleggingen. Dit houdt in dat u een mix van verschillende soorten beleggingen aanhoudt die uw portefeuille kan helpen om de gevolgen van een terugval op te vangen. Aandelen, obligaties, contanten en vastgoed reageren verschillend in verschillende omstandigheden. Daarom kan de keuze voor meer dan één activaklasse helpen om ervoor te zorgen dat al uw beleggingen niet allemaal tegelijk in waarde stijgen of dalen. U kunt ook risico’s spreiden via geografische blootstelling en door te beleggen op lange termijn.

Wees op de hoogte van al uw beleggingen.

Hoewel u misschien werkt met een financieel adviseur of een aanbieder van beleggingsoplossingen, zou het altijd in uw voordeel werken als u de tijd neemt om het soort beleggingen dat u heeft te bestuderen en te begrijpen. Wanneer u een goed inzicht hebt in uw portefeuille, minimaliseert u het risico dat u wordt bedrogen door scrupuleuze personen. U kunt ook een meer realistische verwachting hebben van wat u kunt verwachten in termen van uitbetalingen of winst.

Investeer voor de lange termijn.

Tot slot is het vrij duidelijk: hoe langer u belegt, hoe groter het potentiële effect van de samengestelde prestatie op de oorspronkelijke waarde van uw belegging. Over het algemeen kunnen uw beleggingen profiteren van de samengestelde prestatie (geld dat zich vermenigvuldigt met het behalen van een rendement) als u de inkomsten die u ontvangt herbelegt. Zolang u voorzichtig bent met de soorten beleggingen die u kiest, gaat het niet mis als u voor de lange termijn belegt zoals het geval is met aandelen van Aegon kopen op de markt.