Rijtestboekingsservice heropent kort – en sluit vervolgens tot SEPTEMBER Door

Leerling-chauffeur

De boekingsservice voor rijexamens is weer gesloten nadat elk beschikbaar slot was ingenomen toen het kort weer online ging.

 

De AA waarschuwt nu dat de regering “dringende maatregelen” moet nemen om te voorkomen dat de achterstand bij het rijexamen onoverkomelijk wordt.

 

De DVSA heeft de dienst eerder in augustus offline gehaald voor wat het omschreef als ‘essentieel onderhoud’.

 

GERELATEERD: DVLA waarschuwt voor ‘aanzienlijke vertragingen’ voor automobilisten

De dienst is op woensdag 26 augustus heropend – maar minder dan een dag later, nadat ongeveer 100.000 studenten hadden geprobeerd tests te boeken, is deze weer gesloten omdat er geen tests meer beschikbaar waren.

 

Slechts 35.675 tests werden vrijgegeven voor de komende zes weken.

 

Op dinsdag 1 september om 08.00 uur gaat de online dienst weer open.

 

Rijtest boekingsservice waarschuwing van 6 weken

De DVSA zegt dat het aantal tests beperkt is omdat prioriteit wordt gegeven aan degenen die een test hebben laten annuleren vanwege het coronavirus. Sleutelmedewerkers krijgen ook prioriteit.


 

Bovendien betekent sociale afstandelijkheid dat de DVSA slechts een beperkt aantal rijexamens kan uitvoeren, veel minder dan normaal. De limiet van zes weken stelt de DVSA ook in staat snel te reageren op de richtlijnen van de overheid inzake coronavirus.

 

Wanneer de service in september opnieuw wordt geopend, komen er elke week nieuwe tests beschikbaar, over een periode van zes weken.

 

Er is geen wachtlijst of annuleringslijst, adviseerden ambtenaren. Alleen tests die online te zien zijn, kunnen worden geboekt.

 

De DVSA voegt eraan toe dat zijn klantenservicecentrum geen toegang heeft tot online afspraken – ‘dus bel ze alsjeblieft niet’.

 

‘De loterij winnen is gemakkelijker’

Sarah Rees, MD van de rijschool, zegt dat de wachtlijst voor het boeken van tests elke dag groeit en dat er nu dringend actie moet worden ondernomen. online theorie examen training volgen.

 

“De overheid moet nu de regel van tweejarige theorietesten versoepelen en meer flexibiliteit bieden aan studenten die hun test niet kunnen boeken.

 

“Leerders zijn onterecht getroffen door een dubbele dosis problemen, eerst met annuleringen vanwege het coronavirus en nu vanwege technische problemen.”

 

Sommige leerlingen, voegde ze eraan toe, “vinden het misschien gemakkelijker om de loterij te winnen dan om een ​​test te boeken”.

 

Wat te doen terwijl u wacht

De DVSA zegt dat het van cruciaal belang is dat degenen die nu willen boeken ‘testklaar’ zijn, omdat tests op zeer korte termijn beschikbaar kunnen komen.

 

‘Als u er nog niet klaar voor bent, probeer dan nu niet te boeken.’ cbr inloggen kan online.

 

De organisatie wijst op een testpercentage van minder dan 50 procent en waarschuwt dat er een lange wachttijd kan zijn voor een nieuwe test, omdat degenen die niet slagen achter in de rij vallen.

 

‘Besteed tijd aan oefenen op verschillende wegen en in verschillende rijomstandigheden met uw rij-instructeur voordat u uw test boekt.’

 

En als het eenmaal is geboekt, moet u blijven oefenen, zodat u zeker weet dat u kunt slagen.