Vragen en antwoorden over het coronavirus: hoe het autoleasing beïnvloedt

Boris Johnson heeft de Covid-19-pandemie omschreven als “de ergste volksgezondheidscrisis in een generatie”. Het is een snel veranderend scenario en mensen zijn van nature op zoek naar duidelijke, nauwkeurige informatie van experts.

 

 

Dus wat gebeurt er als het gaat om autoleasing? De nieuwe regels van de overheid hebben een drieledig systeem gecreëerd om beperkingen te vergrendelen, maar kun je nog steeds een nieuwe auto krijgen als je in niveau 2 of niveau 3 zit? Voordeligste private lease online vinden.

 

Als autolease-experts hebben we deze handige Q&A samengesteld.

 

Kan ik een nieuwe auto bestellen tijdens de uitbraak van het coronavirus?

Ja, bij Leasing.com zijn we gedurende de hele pandemie open geweest en al het personeel werkte op afstand. U kunt nog steeds online deals onderzoeken en vergelijken, zonder dat u de deur uit hoeft. Nadat u uw auto- en leaseovereenkomst heeft geselecteerd, kunt u online financiering aanvragen en al het papierwerk elektronisch ondertekenen en de levering aan uw deur regelen, ongeacht in welk gebied u zich bevindt.

 

Ik heb een nieuwe auto besteld, loopt deze vertraging op?

NMUK_returns_1

 

De auto-industrie is een van de meest onderling verbonden industrieën ter wereld en het is geen verrassing dat er dit jaar wijdverbreide fabriekssluitingen zijn geweest. De meeste fabrikanten zijn nu echter opnieuw begonnen met de productie in Europa en de wereld.

 

Ford startte medio mei opnieuw met de eerste productie in zijn Dagenham Engine Plant in Essex en Bridgend Engine Plant in Zuid-Wales, wat betekende dat alle Europese productiefaciliteiten van Ford nu weer aan het werk zijn. Ondertussen is de eerste Range Rover die is gebouwd onder nieuwe sociale afstandsmaatregelen al van de productielijn gereden in de fabriek van Jaguar Land Rover in Solihull. Effectieve maatregelen voor sociale afstand, hygiëne en gezondheidscontrole zijn in alle productiefaciliteiten aanwezig. Honda prive lease is goedkoper.

 

 

Sociale afstand nemen bij Jaguar Land Rover.

 

Elders hervatte de Nissan-fabriek in Sunderland na bijna drie maanden de productie van voertuigen in juni. De nieuwe Nissan Juke was de eerste auto van de lijn en verbeterde veiligheidsmaatregelen omvatten onder meer nieuwe scheiding tussen operators, zoals schermen, barrières en verdelers, evenals eenrichtingssystemen op het terrein. De rustgebieden zijn opnieuw ontworpen en de pauzetijden zijn opnieuw gepland om sociale afstand te ondersteunen en gemeenschappelijke contactpunten te verwijderen.

 

Wat betekent dit voor nieuwe auto’s? Welnu, de sluitingen zullen leiden tot langere wachttijden op fabrieksorders. Dus als u onlangs een nieuwe auto heeft besteld die in de fabriek is gebouwd, bestaat de kans dat uw levering iets langer duurt dan normaal. U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van uw voertuig.

 

Zijn er op dit moment auto’s beschikbaar?

Ondanks de stillegging van de fabrikant zijn er al genoeg auto’s ‘op voorraad’ die al gebouwd zijn en waarmee u binnen enkele weken kunt rijden. Ze zijn een geweldige optie als u niet wilt wachten tot er een auto is gebouwd, hoewel u wellicht flexibel moet zijn als het gaat om specificaties en kleuropties. U kunt hier in voorraaddeals vergelijken.

 

Zijn er op dit moment auto’s beschikbaar?

Worden er nog leaseauto’s geleverd?

Er worden nieuwe auto’s geleverd, afhankelijk van de financier en de dealers, maar er is een achterstand. Aangezien chauffeurs voor het afleveren van voertuigen meestal semi-gepensioneerd of senior in leeftijd zijn, kunnen chauffeurstekorten als gevolg van zelfisolatie en sociale afstandelijkheid het aanbod beïnvloeden.

 

Het Department for Transport heeft ook duidelijk gemaakt dat de logistiek, inclusief het ophalen en afleveren van voertuigen, moet doorgaan, op voorwaarde dat dit kan gebeuren in overeenstemming met de veiligheidsrichtlijnen van het Coronavirus.

 

Alle bezorgers worden geïnstrueerd om elk voertuig bij de overdracht te ontsmetten, waarbij alle contactpunten zoals stuurwiel, versnellingspook, deurgrepen, enzovoort worden schoongemaakt.

 

Hoe verkoop ik mijn oude auto?

Bij Leasing.com werken we samen met Wizzle – een gratis vergelijkingssite voor autoverkoop. Met Wizzle kunt u meerdere aanbiedingen van over de hele markt vergelijken en omdat u foto’s van uw auto kunt uploaden, kunt u een nog betere prijs krijgen als deze in goede staat verkeert.

 

Als u tevreden bent met een aanbieding, neemt de dealer contact met u op via het door u opgegeven telefoonnummer. Zij regelen de betaling rechtstreeks op uw rekening via bankoverschrijving of bankcheque en zullen een afspraak met u maken zodat ze het voertuig kunnen komen inspecteren en ophalen van uw oprit. Verkoop hier uw auto.

 

Mijn huurovereenkomst loopt binnenkort af, wat kan ik doen?

Op dit moment kunt u uw auto gewoon inleveren en uiteraard houden de keuringsmedewerkers zich strikt aan de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen. Loopt uw ​​leaseovereenkomst binnenkort af en bent u sociaal afstandelijk of geïsoleerd, dan kunt u een verlenging bespreken met uw leaseaanbieder. Afhankelijk van de aanbieder zijn er meestal verschillende opties beschikbaar, waaronder een formele verlenging waarmee u uw huurovereenkomst met drie maanden of meer kunt verlengen, of een informele verlenging, die beschikbaar is voor een kortere doorlooptijd.

 

Ben ik nog steeds bedrijfswagenbelasting verschuldigd over een voertuig als ik verlof heb of niet kan worden geïnd?

Als u verlof heeft gehad of vanuit huis werkt omdat of coronavirus en een auto van de zaak hebben, wordt deze nog steeds behandeld als ‘beschikbaar voor privégebruik’.

 

Volgens de BVRLA heeft HMRC ook nieuwe richtlijnen gepubliceerd over de behandeling van Benefit-in-Kind en bedrijfsauto’s tijdens de Covid-crisis. Waar bewegingsbeperkingen van toepassing zijn vanwege het coronavirus en voorkomen dat de auto wordt teruggegeven of opgehaald, accepteert HMRC dat een bedrijfswagen niet beschikbaar is in de volgende omstandigheden:

 

wanneer het contract is beëindigd – vanaf de datum waarop de autosleutels (inclusief tabbladen of sleutelhangers) zijn teruggegeven aan de werkgever of aan een derde partij volgens de instructies van de werkgever;

indien het contract niet is beëindigd – na 30 opeenvolgende dagen vanaf de datum waarop de autosleutels (inclusief tabbladen of sleutelhangers) zijn teruggegeven aan de werkgever of aan een derde partij volgens de instructies van de werkgever.

Het erkent ook dat het na versoepeling van de coronavirusbeperkingen enige tijd kan duren om auto’s terug te brengen waarvan de contracten zijn beëindigd. Als een medewerker geen toegang heeft tot de sleutels totdat de auto bij hem is opgehaald, beschouwt HMRC de auto als niet beschikbaar.

 

Kan ik mijn kilometerstand aanpassen als ik mijn leaseauto minder gebruik?

Natuurlijk kan je dat. Neem gewoon contact op met uw leasemaatschappij. In feite heb ik het zelf gedaan en het aantal kilometers op mijn tweejarig contract teruggebracht van 8.000 per jaar naar een totaal van 10.000 voor het hele contract, aangezien ik dit jaar al minder dan 5.000 mijl heb gereden en ik werk nog steeds vanuit huis. Het heeft me veel geld per maand bespaard. Onthoud uiteraard dat u in rekening wordt gebracht op basis van pence per mijl als u uw kilometerstand overschrijdt.

 

Wat moet ik doen als ik mijn leasebetalingen niet kan betalen?

De Finance and Leasing Association zegt dat het ondersteunen van consumenten tijdens de pandemie “absoluut essentieel zal zijn – vooral voor degenen wier inkomen ernstig wordt beïnvloed door de verstoring van het coronavirus”. Als je door het coronavirus of om een ​​andere reden in financiële moeilijkheden verkeert, neem dan zo snel mogelijk contact op met je leasemaatschappij om je mogelijkheden te bespreken.

 

De naam van de leasemaatschappij / financier waarmee u een overeenkomst heeft gesloten, vindt u op uw reguliere leaseverklaringen of op uw bankafschrift. Het telefoonnummer van hun klantenservice is te vinden op hun website.

 

Er zijn een aantal opties die u mogelijk wilt overwegen, waaronder: een tijdelijke doorbetalingstermijn aanvragen voor uw maandelijkse betalingen; vraag een jaarlijkse kilometerbeoordeling aan, waardoor uw maandelijkse betalingen kunnen dalen; vraag naar de mogelijkheid om uw leaseauto te downgraden om de maandelijkse betalingen te verminderen.

 

Bent u meer dan halverwege uw leasecontract, dan kunt u de opzegvergoeding vragen om uw leaseovereenkomst tussentijds af te wikkelen. Dit is waarschijnlijk minstens de helft van uw uitstaande betalingen.

 

De Finance and Conduct Authority (FCA) heeft ook een pakket maatregelen aangekondigd om consumenten die door het coronavirus (Covid-19) betalingsproblemen hebben, rechtstreeks te ondersteunen. Meer informatie vindt u hier over de financiële ondersteuning van FCA-motoren.

 

Als u een bedrijfseigenaar of werkgever bent, overleg dan met uw bank over de vraag of u in aanmerking komt voor een van de COVID-kredietregelingen van de overheid. Hier leest u welke financiële steun u voor uw bedrijf kunt krijgen.

 

Als je nog andere vragen hebt over autoleasing, neem dan contact op met een van onze experts via help@leasing.com. Hoewel wij de experts op het gebied van autoleasing zijn, zijn wij geen financiële dienstverlener en als zodanig kunnen annuleringen of onderhandelingen over de betaling alleen worden gevoerd met uw leasemaatschappij.